Wat kost een alpaca?

Dit is wellicht de meestgestelde vraag.
Dit is afhankelijk van waar u naar op zoek bent. Een 'hobbydier' heeft een lagere prijs dan bijvoorbeeld een stamboekdier met A-status.

 

Alpaca Groningen heeft verschillende dieren in diverse prijsklassen.

  • Een jonge merrie of hengst mag ons bedrijf verlaten als ze minimaal 9 maanden oud is, mits het een jong aan voet betreft.
  • Mannelijke dieren waarvan de verkoopprijs € 1.000 of minder bedraagt, verlaten ons bedrijf alleen gecastreerd.
    (ze gaan dus weg als ruin), mits het een jong aan voet betreft.
  • Bij de verkoop van dieren worden in de omschrijving van het te verkopen dier uitsluitend objectieve eigenschappen genoemd.
    "A-kwaliteit" en "stamboekdier" zijn termen die gebruikt mogen worden als daar onderbouwende documentatie van beschikbaar is. Bijvoorbeeld voor "A-kwaliteit" dient het dier een "A-status" te hebben behaald met een ZEP-screening.
  • Een dekhengst is ongeveer geslachtsrijp als hij 3 jaar oud is.
  • Een hengst en een merrie zullen nooit als 'koppeltje' verkocht worden. U kunt een hengst en merrie namelijk niet samen houden.

Wilt u informatie over het houden en aanschaffen van alpaca's, neem dan contact op.

 

Welk nut heeft een gecastreerde alpaca?

Gecastreerde hengsten zijn ideale gezelschapsdieren. Daarnaast produceren ze jaarlijks goede kwaliteit wol. Een groot gedeelte van de jonge alpacahengsten wordt gecastreerd, dit om het fokken met alleen de allerbeste kwaliteit hengsten te bevorderen.

 

u dient minimaal 3 alpaca’s te kopen.

Tenzij u thuis al een kudde heeft staan. Waarom 3? Alpaca's zijn kuddedieren. Ze passen goed op elkaar en er is altijd 1 waakzaam. Zou je 2 alpaca's hebben dan moeten ze op elkaar passen. Bij 3 is deze verdeling beter en krijgen ze meer rust. Een alpaca is een kuddedier en mag daarom nooit alleen worden gehouden.

Wij hebben diverse dieren te koop, bezoek ons bedrijf om een indruk te krijgen van ons en onze dieren.

Neem contact op voor informatie.

Koop nooit zomaar een alpaca!

Laat u goed informeren! Goedkoop = duurkoop en eindigt steevast in een enorme teleurstelling.